RS Feva Worlds 2024 in Bruinisse

De RS Feva World Championships waren dit jaar in Nederland gehouden van 26 juli tot en met 1 augustus 2024. De Kralingsche Zeilclub en Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht organiseerden dit jeugdevenement in samenwerking met de internationale RS Feva Klasseorganisatie. Het was een fantastisch zeilevenement met zo’n 200 Feva-zeilers uit de hele wereld!

Team NED

Het team van Nederlandse Feva-zeilers bestond dit jaar uit liefst 33 boten. De succesvolle organisatie en gezelligheid waren een visitekaartje voor het Nederlandse zeilen. Op het water was er ook succes. Team Doeke en Sven is tweede geworden in de overall eindstand wat een waanzinnige prestatie is op een internationaal topevent.

Doelstelling RS Feva Klasse Nederland

De doelstelling van RS Feva Klasse Nederland om met zoveel mogelijk Nederlandse zeilteams als Team NED aan de start te verschijnen, is ruim gehaald. Ook heeft de klasseorgansatie in de aanloop naar dit WK in het voorjaar en de zomer drie speciale klassetrainingen georganiseerd in Sneek, Muiderzand en Bruinisse. Veel Feva-zeilers aangesloten bij de klasse hebben meegedaan, en dit heeft gezorgd voor een heel positieve vibe binnen de klasse.

RS Feva Worlds 2025 in Frankrijk

De RS Feva Worlds 2025 worden volgend jaar gehouden in Frankrijk. Van 26 juli tot en met 1 augustus is het jaarlijkse Feva WK in Club Nautique Voile d’Aix les bains in Midden-Frankrijk.

Het event is op basis van open inschrijving dus alle Feva-zeilers mogen meedoen. Sommige zeilteams doen mee voor de prijzen en andere teams nemen deel voor de ervaring. Vast staat dat alle teams zullen genieten van mooie races en een geweldige tijd met honderden internationale jeugdzeilers.

En wees eerlijk; hoeveel jeugdzeilers kunnen zeggen dat ze aan een WK hebben deelgenomen?

Team NED bij RS Feva Worlds

RS Feva Klasse Nederland zal ook in 2025 een Nederlands team samenstellen om Nederland weer optimaal en met een groot team te vertegenwoordigen. Tijdens het evenement trekken we samen op als Team NED zodat het een superleuk en leerzaam evenement wordt. In de voorbereiding naar dit topevent organiseren we zoals gewoonlijk ook trainingen, masterclasses en andere zeilactiviteiten. We we organiseren sociale evenementen en zorgen er samen voor een onvergetelijke ervaring voor zeilers én ouders.